Att köpa valp av Kennel Aberlours

Jag följer Svenska Kennelklubbens och länsstyrelsens regler för hunduppfödning och överlåtelse av hund och innehar paragraf-16 tillstånd och f-skattesedel. Jag jobbar också i största möjliga mån utifrån Svenska Perro de agua Españolklubbens avelsrekommendationer och RAS (Rasspecifik Avelsstrategi). Högsta prioritet i min avel har mentalitet, hälsa och exteriör – där mentalitet och hälsa alltid kommer först. Läs här om vad du bör tänka på när du skall köpa valp.

Din valp är vid leverans (8 veckor)

 • registrerad i Svenska Kennelklubben
 • veterinärbesiktigad
 • vaccinerad mot valpsjuka, parvo och kennelhosta (Nobivac)
 • id-chippad

Den får med sig

 • SKK-stamtavla
 • startpaket med foder
 • pärm med information och råd
 • en ryggsäck packad med div. ”bra att ha-saker”
 • fäll
 • första klippningen ingår – jag visar dig hur det går till om du vill klippa själv
 • första årets medlemsskap i Svenska Perro de agua Españolklubben

Jag väljer alltid ut ”rätt valp till rätt familj”. Ni får självklart ha önskemål, men ni kan inte tinga valp efter kötid eller på bild. Man skall leva med sin hund i upp till 15 år och det är mycket viktigare med egenskaper än färg eller teckning.

 • I mitt avelsarbete prioriterar jag mentaliteten – utan att för den sakens skull göra avkall på hälsa, exteriör och arbetsegenskaper.
 • Perron är en arbetande hund och därför är det bra om du har en plan för hur din framtida hund skall aktiveras när du hör av dig till mig.
 • Jag vill ha kontakt med mina valpköpare och följa valparna under livet.
 • Jag vill också att ni som valpköpare ”utvärderar” ert köp och gör BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning, hund) samt höftledsröntgar hunden efter ett års ålder.

Om ni efter att ha läst detta fortfarande är intresserade av att köpa valp av mig är ni hjärtligt välkomna att höra av er.