Planerade valpar

Du som funderar på valp 2020 kan anmäla ditt intresse redan nu genom att skicka ett mail till susanne@aberlours.se. Inga valpar planeras under höst/vinter, tidigast till sommaren 2020.

Ev. kommer det att finnas en tikvalp för lev. i mitten av juli om du är intresserad av ett mycket nära samarbete.

Årets valpar:
Aberlours Maxine och  Minnepy’s Tasty Heart ”Foppa” har fått 4 tikar och 3 hanar. ALLA VALPARNA ÄR TINGADE.

 

”Trixie” Aberlours Superstition och Bellman ”Aberlours Moondance” (HD-index 100) fick 7 fina valpar, 6 hanar och 1 tik. De har redan flyttat till sina nya hem.

 

 

 

 

 

 

Trixie är en glad och positiv liten tjej (ca 41 cm), älskar allt och alla. Hon hänger gärna med husse eller matte till jobbet eller jobbar hemifrån med matte.

Bellman är en tokigt glad och rolig hund som även han älskar allt och alla, ca 48-49 cm.

         

         

Aberlours Wild Honey ”Doris” och  SE UCH Aberlours Sir Duke ”Ville” (HD-index 105) fick två fina hanar 4/3. Tyvärr överlevde endast en. Han får bo hemma hos sin pappa Ville.

Både Doris och Ville är glada, sociala hundar som har lätt för att koppla av. De är båda ca 45-46 cm höga med fin exteriör.

   

  

Det ser lite fult ut på hunddata. Doris hade en liten, liten prick på cortex vid y-sömmen på vänster öga (svår att upptäcka för två veterinärer). En så liten diagnos fick två rader på hunddata…

Undersökande (väldigt erfaren) veterinär menade att det inte var något att bry sig om, att det med största sannolikhet inte är ärftligt, men att han inte kan skriva det vid första ögonlysningen. Han uppmanade mig att para en så oerhört trevlig tik ändå – och jag gick på veterinärens rekommendation (det krockar inte heller med SKK’s regler). Som valpköpare måste man dock känna till detta.